Aceasta intrebare am intalnit-o foarte des. Raspunsul este foarte simplu, pentru ca incalzirea electrica fie ca este in pardoseala sau cu centrala electrica este varianta cu eficienta 0 %. Consumul este kW pe kW.

Dupa cum stim, pot fi mai multe tipuri de sisteme de incalzire electrica, covorase, cabluri, folii etc. Iar pe cutia lor este notata puterea lor pe metru patrat. Cu alte cuvinte daca un covoras este declarat cu o putere de 150 de W pe metru patrat spre exemplu, acesta va consuma 0.15 kWh pe metru patrat.

Astfel inmultim suprafata totala pe care ne am propus sa o acoperim cu covorase electrice cu puterea declarata de catre producator pe metru patrat.

In cazul in care avem un sistem de cablu incalzitor, producatorul da o putere declarata pe metru liniar de cablu. In functie de cati metri liniari dorim sa instalam pe metru patrat obtinem si puterea pe metru patrat.

Am observat ca puterile instalate ale covoraselor sunt in zona 100 – 150 de W pe metru patrat. Cred ca este o valoare in general mult prea mare, mai ales pentru o casa bine izolata.

Recomandarea mea este sa va limitati la o putere instalata de maxim 100 de W pe metru patrat.

Puteti vedea si de ce o pompa de caldura este mai eficienta cu incalzire in pardoseala cu agent termic.

 

(3) Comentarii

 1. Arin
  iul. 13, 2018 at 12:19 am

  Salut, nu vreau sa critic, sper sa fie un comentariu constructiv, dar la intrebarea din titlu cred ca 99{a859e45feac4840d772caeceb79366a89c5ac3c0925e782052cc1778d5ffaebd} din cei care dau click se asteapta la un raspuns de genul : de la inceputul sezonului friguros pana la sfarsitu acestuia am consumat : X kw pt care am platit Y lei. Sistemele de incalzire sunt calculate in regim static si exploatate in regim dinamic. Incalzirea in pardoseala electrica are avantajele si dezavantajele ei. O comparatie in regim static,non stop pornit, nu este corecta. Astfel fiecare poate face o comparatie. Daca ne spuneai cat a consumat acelasi tip de casa cu incalzire in pardoseala pe apa/calorifere/panouri radiante electrice iti acordam nota 10 cu felicitari. Aceste informatii lipsesc de pe internet, iar fiecare producator isi lauda marfa lui.

 2. nelu
  nov. 05, 2018 at 8:49 pm

  Arin, acesta este cel mai bun comentariu pe care l-am vazut in 2018.
  Eu iti multumesc.
  si eu am cautat aceleasi informatii

 3. Adi Cirjan
  nov. 24, 2018 at 3:26 pm

  Corect, Arin. Si eu caut, fara prea mult succes, sa ma lamuresc. Ai gasit cumva intre timp informatii edificatoare privind astfel de comparatii?

Lasă un răspuns