Cum pozam teava la incalzirea in pardoseala?

In principiu, la incalzirea in pardoseala, exista doua metode foarte cunoscute de a poza teava, varianta in spirala sau melc si varianta in spira simpla.

Ce trebuie sa stii de la inceput, este ca din punct de vedere hidraulic si al cantitatii de teava ce intra pe metru patrat nu exista diferente intre sisteme sau daca sunt, sunt nesemnificative.

Prima si cea mai utilizata pe la noi este varianta de montaj in spirala sau melc. Acest tip de montaj se utilizeaza mai ales in combinatie cu placile cu nuturi.

Montajul tip spirala are avantajul ca se pot face camere cu forme complicate, poti face configuratii cu teava la pas foarte mic si are o distributie a temperaturilor pe suprafata mai uniforma.

A doua varianta de montaj, cea in spira, este un sistem de montaj care merge foarte bine cu sistemul de fixare pe sina sau sistemul de prindere cu taker. Circuitul de incalzire porneste de la fereastra sau peretele exterior catre interior.

Este singura varianta de montaj in care poti face o suprafata perimetrala sa aiba o temperatura mai ridicata. Acest sistem de montaj poate fi in spirala simpla, dubla sau tripla, pe conturul peretior exteriori.

Aceasta metoda de montaj este si semnificativ mai rapida decat metoda de montaj in spirala. De asemenea este o metoda de asesare pentru sistemele de incazlire/racire in pereti si in pardoselile industriale.

 

 

(2) Comentarii

  1. cuzub sorin mihai
    aug. 05, 2019 at 12:43 am

    Va salut. Va citesc de ceva vreme blogurile, din dorinta de a mai invata ceva in privinta instalatiilor de incalzire, pe care vreau sa mi le fac singur. Am o intrebare la dumneavoastra: la o incalzire in pardoseala se vor face traseele sub un dulap tip dresing care va fi din perete in perete? in mod sigur nu o sa rearanjez mobilierul in camera respectiva, deoarece nu imi permite geometria camerei,La o adancime de 0.6 si lungime de 4 metri ies cam 2.4 metri patrati neradianti, si as putea sa concentrez teava in spatiul liber ramas in camera(sunt cam la limita cu necesarul termic al camerei si potentialul podelei de a radia). va multumesc

  2. cuzub sorin mihai
    aug. 06, 2019 at 8:47 am

    Va salut! Cum este mai bine? Sa fac circuite și sub un dulap tip dresing sau mai bine nu. Având în vedere ca ma apropiu de maximul de emisie termica al Ip pentru necesar camerei. Ma gândeam sa nu fac circuit sub dulapul care este din zid în zid și sa merg cu pas mai mic în zona libera, ferestrei. Mobilerul este cam bătut în cuie din cauza geometriei camerei. Multumesc

Lasă un răspuns