Adrian Sarbescu

Salut sunt Adrian Sarbescu fondatorul blogului adriansarbescu.ro si creatorul brandului Automatic Flow. Sunt inginer de profesie, absolvent de Politehnica (ingineria materialelor) si de mai bine de 13 ani lucrez in domeniul contructiilor, al instalatiilor si echipamentelor adiacente.

De cand am terminat facultatea si pana acum, cred ca m-am mai respecializat de catava ori pentru ca imi place sa invat permanent si sa-mi antrenez abilitatille tehnice.
Am o experienta foarte bogata in doua domenii si anume protectiile la foc si HVAC, fiind mult mai pasionat de HVAC ( in traducere incalzire, ventilatie si aer conditionat). Am lucrat foarte mult in zona de proiecte industriale unde tehnologiile noi si inovatoare sunt mult mai accesibile si mai usor de implementat de cat cele pentru consumatorul obisnuit. Asa ca am stat mult pe langa furnizori cu experienta unor zeci de ani in spate de unde am acumulat foarte multe informatii si am descoperit solutii foarte interesante.

Vezi Blog Vezi Produse

Asa am dezvoltat conceptul “ De la industrial la rezidential”, adica ideea de a aduce profesionalismul si sistemele high tech si in zona rezidentiala.

Ideea cu blogul am inceput-o acum doi ani cand am constatat ca pe nisa asta nu era nimic serios sau ceva scris de cineva care este in domeniu si ar putea sa scrie ceva avizat.

Cand devii blogger esti inevitabil expus si laudelor si injuraturilor.

Inginerii de obicei nu prea scriu si nici nu se expun publicului larg, asa ca am ramas doar eu. Deci floare la ureche sa fac un blog tehnic.

Nu stiu de ce exista frica asta la noi romanii, in randul meseriasilor, de a promova ceva in scop comercial. Mai ales ca suntem intr-o tara unde cu productia stam mai slabut, iar noi practic vindem produse si servicii de la unii la altii. Deci cu totii suntem foarte specializati in vanzarii.

Cel putin in nisa asta a materialelor pentru instalatii toata lumea din domeniu este afiliata la un brand la un furnizor si toata lumea recomanda ceva chiar daca are sau nu scop comercial.

Ce mi se pare cel mai amuzant este ca cei care recomanda materiale de la firme de import romanesti care aduc branduri mai de nisa si mult mai de calitate si cu un pret raport/calitate mai bun decat marile magazine de retail pe installatii sunt aratati cu degetul, spre deosebire de cei care recomanda materiale de la supermarket.

Si eu sunt afiliat la niste branduri/furnizori dar am incercat sa scriu niste articole cat mai impartiale si sa nu fac greseala de a promova numai produsul meu.

Sunt foarte multi producatori de echipamente si fiecare isi lauda produsul pentru ca din asta traieste, normal, ideea este ca toti au si lucruri bune si lucruri mai putin bune. Fiecare producator are o gama extinsa de echipamente, dar numai pe anumite zone are si performate foarte bune.

Pentru utilizator este important sa gaseasca echipamentul care i se potriveste si cu care obtine cele mai bune performante adaptate la nevoile si bugetul lui.

Deci un blog care are legatura cu instalatiile, cu incalzirea in pardoseala, cu aerul conditionat, cu pompele de caldura, nu putea fi scris de o doamna care face gogosi si isi da cu parerea despre ceva.

Se fac bani din blogging?

Cred ca toata lumea se intreaba asta. Ca in orice domeniu raspunsul este ca: doar 0.1% din cei care se apuca de blogging reusesc.

Ca in orice alt domeniu in Romania este destul de greu sa reusesti. De ce? Oricum ai face motorul principal care te ajuta sa faci bani din blogging este traficul. Traficul pentru blogurile din Romania este greu de realizat datorita faptului ca daca scrii in limba romana ai putini cititori fata de site-urile in limba engleza. Daca mai esti si pe o nisa, deja traficul tau este incredibil de mic.

Banii din blogging se fac in 4 moduri principale:

1 prin trafic si vanzare de spatiu publicitar catre google ads
2 afiliere la o platforma on line
3 advertoriale
4 vanzare directa de produse

Pentru ca pot sa ofer materiale si echipamente la un pret corect am ales sa transform blog-ul intr-un magazin virtual de unde se pot cumpara echipamente si sisteme complete. Si asa a aparut brandut Automatic Flow , societatea care opereaza magazinul virtual.

Spor la cumparaturi.