Ce structura are o teava pentru incalzire in pardoseala?

ce teava se foloseste la incalzire in pardoseala

Ce structura are o teava pentru incalzire in pardoseala?

Cei de la Maincor, printre cei mai mari producatori de teava de tip PE-RT din Europa, tin sa-mi aduca aminte ca e foarte important sa ai o structura pentru teava folosita la incalzire in pardoseala din 5 straturi.

Cele mai bune tevi pentru incalzirea in pardoseala sunt realizate din cinci straturi, pentru a proteja bariera de oxigen EVOH.

Acesta se afla in interiorul peretelui tubului, deoarece tevile vor fi instalate pe santierele de constructie, iar stratul EVOH nu trebuie distrus prin manipulare accidentala. Cand instalati teava cu cinci straturi puteti fi siguri ca bariera de oxigen nu va fi afectata!

Dacă gasiti o teavă extrem de ieftină, ar putea fi o conductă cu trei straturi în care bariera EVOH se afla in exteriorul tevii pentru incalzire in pardoseala cu agent termic. In timpul instalarii, acest strat va fi zgariat si conducta nu va fi etansa la oxigen. Mai mult, ar putea fi chiar o conductă fara o barieră de oxigen.

Ce este bariera de oxigen EVOH?

Barierele de oxigen la tevile pentru incalzire in pardoseala pot fi de tip EVOH sau de aluminiu. Cele cu strat de aluminiu sunt mai scumpe dar si mai greu de utilizat.

EVOH este prescurtarea de la ethylene vinil alcool, un copolimer format din etilena si alcool vinilic.

Rasina din plastic este frecvent utilizata ca o barieră de oxigen in ambalajul produselor alimentare. Are proprietati mai bune decat alte materiale plastice de a pastra aerul si aromele, este foarte transparenta, rezistenta la intemperii, rezistenta la ulei si solvent, flexibila, turnabila, reciclabila si imprimabila.

De aceea se utilizeaza si pentru tevile utilizate la incalzirea in pardoseala.

De ce se utilizeaza teava pentru incalzire in pardoseala cu bariera de oxigen?

Este simplu, pentru ca oxigenul ajuta procesele de coroziune din instalatie. De aceea este bine ca acesta sa nu difuzeze in apa din instalatie.

 

Share this post

Comments (3)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


You've just added this product to the cart:

Adrian Sarbescu