Consultanta probleme incalzire in pardoseala

Consultanta probleme incalzire in pardoseala

Din cand in cand mai ma suna cate un beneficiar de incalzire in pardoseala, pentru ca aceasta nu functioneaza sau se incalzeste neuniform.

Ce mi se pare surprinzator, este ca inca se livreaza proiecte pe o gramada de bani care nu sunt impecabile.

Ce mi se pare si mai uluitor este ca cu cat este mai scump proiectul cu atat are sanse sa fie mai prost. Deobicei inteleg, ca atunci cand faci lucrurile din economie atunci mai faci o magarie, dar chiar sa dai si o gramada de banii si sa iasa o tiganie, asta e senzational.

Avem acest caz din Tunari, unde avem o vila pe 3 nivele care arata foarte bine, din gama high end.

Dezvolatorii se folosesc de brandurile materialelor pentru a ridica pretul. Deci incalzire in pardoseala rehau, fittinguri sertizate, centrala Vaillant, etc.

Si ce avem noi aici:

Deci, casa asta pe 3 niveluri are 3 distribuitoare de 12, 8 si 6 circuite si este alimentata din camera tehnica dintr-un distribuitor de apa calda menajera (REHAU), cu doua tevi pe diametru de 20 mm.

Adica etajul este impreuna cu mansarda pe aceeasi teava si cealalta microcoloana alimenteaza distribuitorul de la parter.

Initial cand am vazut lucrarea am zis ca are doua tevi de incalzire in pardoseala pe parter, dar se pare ca erau coloanele.

Toata apa este impinsa de pompa centralei.

In concluzie nu prea este ce trebuie.

Am facut cateva ajustari si sper ca o sa functioneze chiar si aceasta mizerie de instalatie.

Ca sa nu mai zic, ca au pus cutii ingropate in loc de cutii aparente.

 

 

 

Share this post

Comment (1)

  • jarionut Reply

    Buna ziua,

    Am citit blogul dumneavoastra si am gasit informatii foarte utile prezentate structurat si accesibil, lucru pentru care va multumesc. Daca aveti timp ma intereseaza o recomandare pentru o incalzire in pardoseala pentru o suprafata de 60 de MP(este o constructie din 4 containere cu destinatie de locuinta) Izolatia actuala a podelei este formata din vara bazaltica 100 mm si placa osb 22 mm. as avea disponibili 45 mm pentru instalarea peste osb a sistemului de incalzire in pardoseala. Spatiul va fi compartimentat in bucatarie (30 MP) Dormitor +dressing hol si baie . Cred ca vaoi avea nevoie si de aerisire cu recuparere de caldura deoarece intentionez sa am izolatie cu bariera de vapori la interior. Daca imi puteti face o recomandare si in acest sens va multumesc.

    aprilie 11, 2019 at 7:52 pm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


You've just added this product to the cart:

Adrian Sarbescu