Incalzire in pardoseala vs calorifere

Incalzire in pardoseala vs calorifere

Cele doua sisteme de incalzire nu se exclud, dar este de preferat sa folosim un sigur sistem. Nu in toate situatiile putem folosi doar incalzirea in pardoseala.

Pareri ale utilizatorilor despre incalzirea in pardoseala vs calorifere:

“In cazul caloriferelor (din fonta, otel sau aluminiu) transferul de caldura se face mai bine decat in cazul incalzirii prin pardoseala (plasticul, gresia, parchetul sunt rele conducatoare de caldura). Plus inertia termica foarte mare si pierderile aferente din cauza ca practic incalzesti peretele/pardoseala (el devine elementul radiant) care va incalzi si partea exterioara, considerata practic pierdere, chiar cu izolatia de rigoare. Ce am in plus este suprafata radianta mare, dar daca se opteaza pentru un calorifer/calorifere cu suprafata desfasurata suficienta, practic sistemul cu incalzire in pardoseala nu poate avea randament mai bun decat cel cu calorifere.

In plus, consumul pentru pornirea instalatiei cu incalzire in pardoseala este mult mai mare decat cel clasic, asa ca trebuie lasat pornit tot timpul. In cazul unei zile insorite, racirea va fi mai dificila, tot din cauza inertiei termice mari.”

Raspunsuri legate de incalzirea prin pardoseala sau calorifere

Da este adevarat ca o incalzire in pardoseala vs calorifere se incalzeste mult mai greu.

In incalzirea prin pardoseala vs calorifere este mai multa apa de incalzit, dar de exemplu un calorifer ca sa elibereze o putere de 900 de W, echivalentul unei suprafete radiante de 15 mp, la o temperatura de tur/retur 35/25 ar avea nevoie de o lungime de 3,4 m, o inaltime de 0,6 m si grosimea de 33.

Vezi aici cum se dimensioneaza caloriferele de tabla.

Pe langa faptul ca acest calorifer, ar fi extraordinar de mare, ar fi si mult mai scump comparativ cu incalzirea in pardoseala raportat la aceeasi camera.

Permanent trebuie sa luam in considerare faptul ca si in sistemele cu calorifere trebuie sa avem distribuitor/colector tevi preizolate de alimentare pentru calorifer si elemente de echilibrare.

O instalatie corect executata pentru temperaturi joase cu calorifere este mai scumpa decat o instalatie de incalzire in pardoseala.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


You've just added this product to the cart:

Adrian Sarbescu