Review pompa de caldura apa apa WOLF BWW -1

pompa de caldura apa apa wolf bww-1

Review pompa de caldura apa apa WOLF BWW -1

Wolf produce de mai bine de 10 ani pompa de caldura apa apa BWW. Defapt acest model BWW deriva din tipul de pompa de caldura sol apa modulul BWS, numai ca in conguratia apa apa, primesti un schimbator generos de inox brazat cu nichel, pentru contactul direct cu apa de put.

 

Schimbatorul de caldura de inox brazat cu nichel poarta denumirea comerciala de modul BWM.

 

Modelul de pompa de caldura WOLF BWW-1 este disponibil in urmatoarele variante de puteri, incepand de la  7, 11, 13, 15, 21 kW.

 

Din septembrie 2019 acesta aceasta pompa trece in clasa de eficienta A+++ fiind una dintre cele mai eficiente pompe de caldura de pe piata, in momentul de fata, cu un COP de 5,6 pentru W10/W35.

 

Modelul de pompa de caldura WOLF BWW este incredibil de compact, cu o amprenta la sol de numai de 600 x 650 de mm si o inaltime de 710 mm.

 

Pompa de caldura este incarcata cu refrigerantul R407 si are un compresor scroll de tip on/off, toate modelele sunt disponibile numai pentru conexiune la 400 de V.

 

Modelul BWW poate opera cu temperaturi ale apei de put intre + 7 si 22 de grade iar modelul de pompa de caldura sol apa poate opera cu temperaturi ale solutiei de saramura pana la – 5 grade celsius.

evolutie capacitate pompa de caldura apa apa wolf bww -1

Datorita proprietatilor refrigerantului R407 pompa de caldura poate ridica apa pe tur pana la o temperatura de 63 de grade C.

evolutie cop pompa de caldura apa apa wolf bww-1

 

Pompa de caldura este dotata cu pompe de recirculare de inalta eficienta OEM de la Wilo seria Stratos Para si Tec.

 

Sistemul este dotat si cu o rezistenta electrica integrata de 6 kW pentru operare de urgenta sau suplimentarea sistemului. Contine si vana cu trei cai pentru preparare apa calda menajera.

 

Pompa de caldura este controlata de sistemul WPM-1 „Wolf Easy connect System”, sistem ce poate face interconectarea cu orice alta automatizare de la Wolf, inclusiv sistemul solar.

 

Modelul BWW nu este reversibil pe circuitul de refrigerant, nu poate face racire activa, poate face in schimb racire pasiva utilizand un modul suplimentar BKM.

 

Avantajele pompei de cladura apa apa Wolf BWW -1

 

  • Cea mai eficienta pompa de caldura din clasa ei, cu un COP de 5,6
  • Super silentioasa, numai 40 de dB la distanta de 1 m.
  • Foarte compacta

 

  • Posibilitatea integrarii in alte sisteme de incalzire si ventilatie Wolf.
  • Fiabilitate extrema
  • Protectie a pompei de caldura cu schimbator de caldura intermediar brazat cu nichel
  • Poate fi controlata si vizualizata prin sistemul Smart Set de la Wolf

Dezavantajele pompei de caldura apa apa Wolf BWW-1:

 

  • Refrigerantul R407 desi are proprietati foarte bune se afla sub incidenta F-Gas Regulation si probabil ca in urmatorii ani va fi retras de pe piata.
  • Nu este reversibila si nu poate face racire activa, poate face racire pasiva cu ajutorul unui modul suplimentar BKM. Racire activa se poate face cu un sistem reversibil pe circuitul hidraulic, dar nu este de fabrica.
  • Nu are invertor, trebuie avut in vedere volumul apei din instalatie.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Adrian Sarbescu