Montaj pompa de caldura Popesti Leordeni

In ultima perioada am fost extrem de ocupat cu lucrarile, dar incerc sa-mi mai fac timp sa va mai scriu despre proiectele, realizate. Am finzalizat o instalatie completa de incalzire/racire cu o pompa de caldura monobloc de la MAXA, pe care am instalat-o in Popesti Leordeni de data aceasta.

Beneficiarul sistemul a instalat initial in casa un sistem de incalzire electric, dar dupa prima iarna a hotarat rapid ca e cazul sa treaca la un sistem mult mai econonomic, decat incalzirea electrica in pardoseala.

Pentru ca aceasta casa era deja in utilizare am ales sa mergem pe o solutie minim invaziva. Adica sa mergem cu o varianta de pompa de caldura monobloc si cu un sistem de distributie prin ventiloconvectoare.

Clientul a fost super ok si a acceptat toate propunerile mele, de a face o instalatie cat mai eficienta.

Casa are 3 nivele, parter, etaj si mansarda. cu o suprafata utila de 130 de metri patrat.

Am optat pentru o pompa de caldura de la MAXA monobloc, monofazica de 10 kW. Am ales o pompa putin mai mare decat as fi utilizat pentru aceasta suprafata, dar nu am mai instalat rezistenta electrica suplimentara si din punctul meu de vedere imobilul are cateva probleme in ceea ce priveste izolatia. Asa ca am mers pe o pompa de caldura ceva mai mare.

Instalatia este foarte simpla, avem o pompa de caldura aer apa monobloc, 5 ventiloconvectoare si 2 radiatoare Henrad pentru cele doua bai..

Distributia a fost realizata pe teava de cupru sudata si izolata. Ventiloconvectoarele au fost dimensionate pe temperaturi de tur sacazute 35/30 de grade si fiecare ventiloconvector este echipat cu vana de echilibrare hidraulica pentru reglarea precisa a debitului.

montaj ventiloconvector de pardoseala

Asa ca ventilatoarele au niste dimensiuni destul de mari.

Chiar si radiatoarele au fost echipate cu robinete de la IMI  de reglaj al debitului.

montaj ventiloconvector maxa

Fiind o pompa monobloc cu condensatorul afara, sistemul a fost incarcat cu propilen glicol pentru protectia anti-inghet.

Am considerat ca ar mai fi nevoie de o cantitate suplimentara de agent termic  in sistem asa ca am mai instalat un puffer de la MAXA izolat de 60 de litri pentru a asigura energia de defrost.

Asteptam sa vina sezonul, rece pentru mai multe detalii.

 

(4) Comentarii

 1. Cristi
  oct. 09, 2019 at 2:49 pm

  Buna ziua. Si eu am instalat in primavara un maxa de 16 kw trifazic pe radiatoare fiind o casa care a avut o incalzire pe lemne inainte. I-am dat drumul de 19 zile si a ajuns la un consum de 9 kwh( in medie ) cu apa calda si caldura ( acum 2 zile a fost -1 grad ) cu 48 de grade in calorifere, temperatura in casa 23 grade

  Sunt curios cum va fi iarna asta.

 2. Catalin
  oct. 26, 2019 at 3:59 am

  Salut, 9 kw in cele 19 zile sau 9 kw pe zi?

 3. Cristian
  oct. 31, 2019 at 10:10 am

  Salut. 9 kw pe zi. Dar acum a crescut consumul pentru ca au si scazut temperaturile. Am ajuns si la 18 kw pe zi.

 4. Ionel
  nov. 03, 2019 at 12:16 pm

  Consumul e pe pompa sau pe toata casa?

Lasă un răspuns