Pompa de caldura HELIOTHERM

pompa de caldura heliotherm

Pompa de caldura HELIOTHERM

Daca vrei o pompa de caldura pentru premianti, daca vrei una dintre cele mai bune pompe din lume, daca vrei ceva diferit de piata,  pompele de caldura HELIOTHERM sunt alegerea perfecta.

Ma bucur ca reprezint si pe HELIOTHERM pe piata din Romania si avem mai multe posibilitati, cu echipamente din ce in ce mai bune.

Pompele de caldura HELIOTERM se adreseaza clientilor care doresc un produs exclusiv din gama premium.

HELIOTERM nu se adreseaza celor care fac calcule de retabilitate, raport cost investitie/beneficii, ROI, se adreseaza celor care vor „the best from the best”

De ce pompele de caldura HELIOTHERM sunt unele dintre cele mai bune din lume?

In primul rand pentru ca HELIOTHERM detine un departament propriu de cercetare si dezvoltare care detine cateva patente proprii care nu au putut fi copiate pana acum.  Toate cu scopul clar de a imbunatatii eficienta termica a pompelor de caldura.

Pentru constructia pompelor HELIOTHERM se folosesc cele mai bune materiale existente in momentul de fata, pentru a realiza un produs din gama premium cu o durata de viata extrem de mare.

Varianta aer apa SIlent Source este cea mai silentioasa pompa de caldura din lume.

Daca pana acum credeai ca Mitsubishi Zubadan sau Nibe sunt cele mai bune, ei bine, afla ca HELIOTERM este o pompa cu totul si cu totul mai speciala.

HELIOTHERM este o companie in expansiune si la momentul actual are o capacitate de productie de 5000 de unitati anual. Dar spre deosebire de corporatiile mai mari care iau unitati tipizate care se produc in Asia si se revand la mai multe branduri din acelasi grup cu etichete diferite, la HELIOTERM echipamentele sunt produse si testate in Austria.

Partea cu testarea in Austria este foarte interesanta, pentru ca se pare ca ar fi singura tara din Europa unde plaja de temperaturi de la – 40 pana la + 35 de grade poate fi atinsa anual. Adica variatia de temperatura este foarte mare si asta il ajuta pe producator sa testeze pompele aproape in orice conditii.

Pentru ca pot beneficia de 7 ani garantie. Pentru o suma modica, pompele de la HELIOTHERM sunt singurele pompe de caldura care beneficiaza de o garantie atat de mare pana in momentul de fata.

Acum sa vedem care este gama de produse si ce optiuni avem.

La HELIOTERM configurarea pompelor de caldura este putin diferita. Exista o varianta basic ca sa-i spunem asa la care se adauga tot felul de accesorii suplimentare in functie de configuratia dorita.

De exemplu pompele nu sunt reversibile in versiunea basic, deci practic functia de racire trebuie adaugata ca accesoriu suplimentar.

Pentru preparare ACM de exemplu, avem accesoriu separat. Adica un grup de pompare dublu.  Asta e o chestiune care mi s-a parut foarte tare. Adica in loc sa ai o vana divertoare cum au toti producatorii de splituri obisnuiti aici avem doua pompe, una de incalzire si una de ACM fara vana.

Sistemul asta este mult mai sigur decat cel cu vana, vana are prostul obicei sa se mai blocheze relativ repede dupa cativa ani. Deci o pompa de recirculare este mult mai putin probabil sa se strice decat o vana divertoare.

In al doile rand nu pot sa se strice ambele pompe in acelasi timp. Adica ori ramai cu incalzire ori ramai cu ACM.

Alta chestiune este ca pompele in varianta split nu vin incarcate cu refrigerant, pentru ca producatorul nu foloseste valve de sectorizare, Teava se sudeaza, nu exista bercluri, nu exista puncte slabe care ar putea ceda. Aceste valve de sectorizare pot prezenta scurgeri cu timpul.

Puterile pompelor de la HELIOTHERM In denumire sunt calculate pentru temperatura exterioara de – 7 grade in timp ce ceilalti furnizori dau puterea pompei la + 7 grade Celsius.

Sa revenim la gama de produse.

Avem variantele de pompa de caldura Aer Apa  in versiune split si monobloc

Varianta split se numeste Comfort cu evaporatorul denumit Silent Source

A-7/W35 8 / 12 /  20 kW

COP la A7/W35 5,3

Varianta monobloc exterior se numeste Comfort Compact

Capacitati A-7/W35 8 / 12 /  18 kW

COP la A7/W35 5,3

Seria Natural  Technology SENZOR. Pompa de cladura cu propan cu evaporare directa in sol.

Capacitati A-7/W35 10 /  15 kW

COP E4/W35 6,14

Seria Basic Comfort SPIREC. Pompa de caldura apa/apa cu schimbator de titan, ca sa poti folosi apa de put direct in pompa.

Capacitati A-7/W35 10 /  16 / 25  kW

COP la W10/W35 6,5

Nu am prezentat toata gama de pompe, acestea mi se pare ca sunt cele mai uzuale pompe pentru aplicatiile de la noi. Exista si variante in

Share this post

Comment (1)

  • Dinu Marcel Reply

    Sunt interesat de o oferta de pompa de caldura pt casa mea (200m.p) si doresc detalii.

    august 15, 2022 at 5:29 am

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Adrian Sarbescu