Pompa de caldura CHOFU

pompa de caldura chofu

Pompa de caldura CHOFU

Pompa de caldura Chofu se comercializeaza in Romania de mai multi ani, e un brand japonez mai de nisa. Nu prea au investit absolut nimic in marketing si nici in brosuri.

Asa ca prezentarea acestei pompe este foarte limitata. Din pacate avem doar informatiile de baza.

Pompa de caldura este de tip monobloc, se monteaza foarte simplu fara a interveni in circuitul frigorific.

Se alimenteaza la 230 V pana la varianta de 16 kW dar exista si o varianta de 16 kW trifazata. Poti cumpara de mai jos variantele disponibile:

Pompa este construita cu materiale solide, este un echipament fiabil dar nu are cele mai bune performante dar are un raport calitate/pret bun.

Compresorul este de tip rotativ cu invetor Sanyo. Pompele de caldura Chofu din 2020 vin incarcate cu noul refigerant R32 care le aduce si un plus de eficienta.

Daca ai nevoie de o pompa de caldura de buget este ideala.

Sunt cateva aspecte pozitive la aceasta pompa de caldura Chofu. Ea vine in pachetul de baza cu un controller care se instaleaza la interior si este si termostat de camera, ceea ce este foarte convenabil. Ai toate setarile in casa iar pompa este afara.

La alte branduri nu ai aceasta posibilitate sau este un accesoriu suplimentar

 

controller pompa de caldura chofu

 

Pompa asta de caldura Chofu are totusi un controller destul de sofisticat, adica are destul de multe functii pentru o pompa de buget.

 

Stie sa faca incalzire, racire, apa calda menajera. Are pompa de recirculare inclusa. Are functie anti-inghet dar ar trebui sa incarcati pompa cu antigel pentru orice eventualitate.

Vana divertoare nu este inclusa in pachet, este un accesoriu si se monteaza extern pe tur.

Poate activa o rezistenta electrica suplimentara externa. Daca pompa Chofu are nevoie de o suplimentare de capacitate pentru perioadele foarte reci este necesar sa instalezi o rezistenta electrica suplimentara pe circuit. Aceasta va fi controlata de pompa de caldura. Recomandarea mea este sa faci acest lucru petru ca nu se stie nicodata cant o sa ai nevoie de a doua sursa.

Poate avea setari de functionare pe tarif redus. Stie sa faca un circuit simplu, un circuit cu vas tampon. doua circuite cu vas tampon si o vana de mixare.

Se poatete adauga chiar si un senzor de umiditate si poate da comanda pentru un dezumidificator. Asta e o functie interesanta pentru racirea radianta, in ca nu am vazut-o integrata la alte pompe.

Si are si o protectie anticondens in compesare cu curba de racire in functie de umiditatea relativa din spatiu.

Stie sa functioneze si dupa o curba de incalzire/racire.

Ca sa nu uit domeniul de operare este de la -20 la 43 de grade cu o temperatura maxima pe tur de 55 de grade. Pentru temperaturi mai inalte se utilizeaza rezistenta electrica.

In concluzie o pompa de caldura cu toate functiile necesare unui proiect rezidential, un produs fiabil.

Partea proasta este ca nu avem informatii tehnice in domeniul de temperaturii scazute, ca sa vedem cum evolueaza capacitatea.

 

 

 

Share this post

Comments (7)

  • Pirciu Liviu Reply

    am o centrala pe lemne Ferolli de 45 kw pt o suprafata de 160mp incalzire prin calorifere.Doresc o pompa de caldura aer apa la care sa pot folosi in perioadele mai reci centrala pe lemne ca bancoop.

    august 2, 2019 at 8:45 am
  • Visky Tamas Reply

    Incerc sa-ncalzesc o suprafata utila de 170m2, la Cluj, parter+etaj, incalzire in pardoseala peste tot, cu PDC Chofu de 10kw, montata la inceput de Decembrie 2019. De atunci pompa funcioneaza oarecum cu opriri si porniri, cand doar pe un nivel, cand peste tot, acum testand instalatia. A consumat cca 1000kw de curent pana acum, si niciodata n-am avut mai mult de 18 grade in casa. Si asta intr-o luna decembrie destul de calduroasa. Acum, cu vreme mai friguroasa afara (variatii intre 0 si -10 grade), de 5 zile PDC merge fara oprire, pe toata suprafata, si temperatura tur/retur s-a marit de la 20/15 la 27/23 grade. Mai sus nu urca, iar in casa sunt 16 grade.

    ianuarie 7, 2020 at 11:11 am
    • Adrian Sarbescu Reply

      Salut, mi-ai oferit foarte putine informatii despre aplicatia ta ca sa pot sa-mi dau cu parearea. Instalatia este noua ? sapa cand s-a turnat ? e destul de greu sa pornesti o instaltie cu pompa de caldura in mijlocul iernii. E de vazut si cum este realizata incalzirea in pardoseala. Oricum pana nu ajungi cu temperatura pe tur pe la 35 de grade nu prea o sa se incalzeasca in casa.

      ianuarie 7, 2020 at 7:26 pm
  • Visky Tamas Reply

    Va ofer mai multe detalii:

    Casa parter + etaj + pod (cu planseu beton) neincalzit
    Suprafata utila: 90mp parter + 80 mp etaj
    Casa a fost construita in 2018, finisata interior/exterior 2019.
    Sapa mecanizata elicopterizata facuta in Iunie 2019, grosime peste tevi cca 5 cm la etaj, si cca 6-7 cm la parter.
    In afara de bucatarie si CT, unde am gresie, restul inca nu este finisat (am doar sapa).

    Izolatie sub placa: 10cm EPS 200
    Izolatie soclu: 15cm EPS
    Zidarie monostrat: 50 cm Ytong A+ fara izolatie suplimentara (doar in zona stalpurilor si a centurii)
    Izolatie stalpi: 10cm EPS + 15cm Ytong A+
    Izolatie centuri: 9cm EPS + 6cm Ytong A+
    Izolatie planseu pod: 10-30cm vata bazaltica (lucrare neterminata, practic am baxuri puse unul langa altul, cu mici zone neacoperite)
    Ferestre: Termopan VEKA QFort 44mm

    PDC Chofu 10kw, monobloc, fara puffer, legat direct la incalzirea in pardoseala
    Pompa circulatie Wilo 25/1-8, montat pe tur (instalatorul considerand ca pompa din PDC nu este suficienta)
    Incalzire pardoseala peste tot (cca 170 m2)
    Tevi Purmo de 17, in general la pasi de 15, iar in bai si doua camere la pasi de 10
    Izolatie sub sapa/tevi: 6.5cm polistiren parter, 4.5cm polistiren etaj (polistiren de 2cm + rolljet)
    Distribuitor parter: 7 circuite (fara pompa sau grup amestec, etc)
    Distribuitor etaj: 8 circuite (fara pompa sau grup amestec, etc)
    Automatizare 7 zone in total (pe viitor, nemontata inca)

    PDC a fost montata la inceput de Decembrie 2019, boilerul de apa inca nu este legata.

    Spuneti ca este greu de porint instalatia in timpul iernii. Este prea mare sarcina de a incalzii o casa practic total rece?
    Este normal ca temperatura pe tur sa creasca asa greu? De la 20 grade pana la 27 grade, in 5-6 zile.
    Instalatorul crede ca de vina este pierderile de caldura ce mai am prin tavan, eventual prin peretii de BCA 50cm fara izolatie extra.

    ianuarie 7, 2020 at 8:02 pm
    • Adrian Sarbescu Reply

      Ce coeficient lambda are acest BCA pe care l-ati folosit? CHiar daca BCA ul este un izolator bun mai este necesara o izolatie in plus cu MULTIPOR sau polistiren/vata etc. In principiu cred ca mai dureaza poate si doua saptamani pana ajungeti la temperatura fiind prima data cand incalziti casa. Ar fi fost bine sa porniti incalzirea mult mai inainte sau sa adaugati o rezistenta electrica pe tur. Chofu are o iesire pentru un contactor la o rezistenta electrica. In principiu ar trebuii sa fie suficienta pompa aceasta. Nu prea este bine sa puneti a doua pompa pe pompa PDC fara separare hidraulica. Pompa suplimentara nu poate scoate mai mult din pompa decat pompa pe care a pus-o producatorul. Ce diametre de tevi a folosti dl instalator pentru coloane ?

      ianuarie 7, 2020 at 10:45 pm
  • Visky Tamas Reply

    Multumesc pentru raspuns. Conductivitatea termica pentru acest BCA este de 0.09 W/Mk conform specificatiei. Diametrul tevilor pentru coloane nu stiu, va trebui sa-l intreb pt dl instalator.

    ianuarie 7, 2020 at 11:00 pm
    • tea fernea Reply

      Buna ziua dl Tamas. Ati reusit sa remediati problema? Cum functioneaza pompa Chofu? M-ar ajuta un raspuns pentru ca suntem in proces de achizitie al unei pompe. Multumesc

      decembrie 30, 2022 at 4:43 pm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


You've just added this product to the cart:

Adrian Sarbescu