Pompa de caldura CHOFU

Pompa de caldura Chofu se comercializeaza in Romania de mai multi ani, e un brand japonez mai de nisa. Nu prea au investit absolut nimic in marketing si nici in brosuri.

Asa ca prezentarea acestei pompe este foarte limitata. Din pacate avem doar informatiile de baza.

Pompa de caldura este de tip monobloc, se monteaza foarte simplu fara a interveni in circuitul frigorific.

Se alimenteaza la 230 V pana la varianta de 16 kW dar exista si o varianta de 16 kW trifazata. Poti cumpara de mai jos variantele disponibile:

Pompa de caldura Chofu 6 kW COP A7/W35 4.1
Pompa de caldura Chofu 10 kW COP A7/W35 4.35
Pompa de caldura Chofu 12 kW COP A7/W35 4.1
Pompa de caldura Chofu 16 kW COP A7/W35 4.1
Pompa de caldura Chofu 16 kW 400V COP A7/W35 4.1

Pompa este construita cu materiale solide, este un echipament fiabil dar nu are cele mai bune performante dar are un raport calitate/pret bun.

Compresorul este de tip rotativ cu invetor Sanyo si pompa este incarcata cu refrigerant R410A.

Daca ai nevoie de o pompa de caldura de buget este ideala.

Sunt cateva astpecte pozitive la aceasta pompa de caldura Chofu. Ea vine in pachetul de baza cu un controller care se instaleaza la interior si este si termostat de camera, ceea ce este foarte convenabil. Ai toate setarile in casa iar pompa este afara.

La alte branduri nu ai aceasta posibilitate sau este un accesoriu suplimentar

controller pompa de caldura chofu

Pompa asta de caldura Chofu are totusi un controller destul de sofisticat, adica are destul de multe functii pentru o pompa de buget.

Stie sa faca incalzire, racire, apa calda menajera. Are pompa de recirculare inclusa. Are functie anti-inghet dar ar trebui sa incarcati pompa cu antigel pentru orice eventualitate.

Vana divertoare nu este inclusa in pachet, este un accesoriu si se monteaza extern pe tur.

Poate activa o rezistenta electrica suplimentara externa. Daca pompa Chofu are nevoie de o suplimentare de capacitate pentru perioadele foarte reci este necesar sa instalezi o rezistenta electrica suplimentara pe circuit. Aceasta va fi controlata de pompa de caldura. Recomandarea mea este sa faci acest lucru petru ca nu se stie nicodata cant o sa ai nevoie de a doua sursa.

Poate avea setari de functionare pe tarif redus.
Stie sa faca un circuit simplu, un circuit cu vas tampon. doua circuite cu vas tampon si o vana de mixare.

Se poatete adauga chiar si un senzor de umiditate si poate da comanda pentru un dezumidificator. Asta e o functie interesanta pentru racirea radianta, in ca nu am vazut-o integrata la alte pompe.

Si are si o protectie anticondens in compesare cu curba de racire in functie de umiditatea relativa din spatiu.

Stie sa functioneze si dupa o curba de incalzire/racire.

Ca sa nu uit domeniul de operare este de la -20 la 43 de grade cu o temperatura maxima pe tur de 55 de grade. Pentru temperaturi mai inalte se utilizeaza rezistenta electrica.

In concluzie o pompa de caldura cu toate functiile necesare unui proiect rezidential, un produs fiabil.

Partea proasta este ca nu avem informatii tehnice in domeniul de temperaturii scazute, ca sa vedem cum evolueaza capacitatea.

Un Comentariu

  1. Pirciu Liviu
    aug. 02, 2019 at 8:45 am

    am o centrala pe lemne Ferolli de 45 kw pt o suprafata de 160mp incalzire prin calorifere.Doresc o pompa de caldura aer apa la care sa pot folosi in perioadele mai reci centrala pe lemne ca bancoop.

Lasă un răspuns