Pompa de caldura DAIKIN

pompa de cladura daikin

Pompa de caldura DAIKIN

A venit vremea sa vorbim si despre pompele de caldura Daikin. Cam tarziu a venit si Daikin cu pompele lor de caldura pe piata din Romania.  Defapt ele au fost aici dintodeauna dar nu au fost promovate, impinse.

Asa cum gandeste orice corporatie mare, daca nu e volum nici inters prea mare.

Dar in ultimul an, am vazut chiar ceva agitatie pe subiect din partea lui Daikin si poate vor reusii sa faca ceva si pe piata de la noi, invadata realmente de Mitsubishi Zubadan si Nibe.

Bine cu pompele de cladura mai e o problema. Spre deosebire de aerul conditionat care a devenit un produs super comun si doar il arunci pe perete si ai apasat pe un buton. Pompele de caldura necesita foarte multa consultata, sunt echipamente costisitoare si sa vezi distractie  cand nu functioneaza asa cum se asteapta clientul.

Bineinteles ca Daikin ofera o reatea de suport tehnic si service foate promta asa cum ii sta bine oricarei corporatii de succes.

Daikin face o mutare foarte inteligenta fata de competitorii sai, cand intra pe piata de pompe de caldura din Europa si achizitioneaza in 2009 brandul nemtesc cu traditie in pompe de caldura si sisteme de inclazire ROTEX.

Practic de la Rotex Daikin prea toata partea de incalzire, adica tot ce inseamna module adiacente de incalzire, panouri solare, boilere de stocare a apei, boilere inteligente, puffere, etc. si poate oferii pachete  complete de automatizari.

Spre deosebire de Mitsubishi Electric care are doar doua butoane

DAIKIN se diferentiaza de ceilalti producatori asiatici de aer conditionat/pompe de caldura. Trece de la denumirile externelor gen Foiefjskldfj4230423 cu unitatea interna DKdLJdosafjo %$^$% si cu termostatul )(*(&*(&( la denumirea comerciala de Altherma.

Adica pompa de caldura devine un produs mai personal mai apropiat de consumator.

Ce sa va zic despre Daikin ca este unul dintre cei mai mari inovatori in domeniul HVAC in primul rand. Ei au inventa VRV-ul si R32 de exemplu, dar au mii de patente in industiria aerului conditionat.

Dupa 10 ani de functionare in paralel a celor doua branduri, ROTEX nu va mai exista incepand cu anul 2020 si toate produsele acestei companii se vor livra sub brandul Daikin.

Daikin a prezentat anul acesta cateava noutati cu care voir reveni in niste articole separate.

 

Share this post

Comments (3)

 • Ciuhat Robert Reply

  Apreciez decenta cu care abordati subiectul. Astept cu interes articolul privitor la pompele de caldura Daikin.
  Va multumesc!

  ianuarie 9, 2020 at 8:48 pm
 • Obreja Reply

  Ce spuneti despre pompa aer apă lansată anul acesta?cu o temperatura a apei la iesire de 70de grade a rezolvat problema cu calorifere

  februarie 13, 2020 at 11:30 am
  • Adrian Sarbescu Reply

   Da, stii cum e, are o singura problema, pretul..

   februarie 15, 2020 at 8:24 am

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Adrian Sarbescu