incalzire in pardoseala parchet sau gresie


incalzirea in pardoseala parchet sau gresie

Incalzire in pardosela parchet sau gresie ? mai bine gresie cu imitatie de parchet

8 Comments

Add yours
 1. 1
  Predusel Dorinel

  Va salut ! Imi puteti spune cam ce grosime ar fi indicată sau recomandata la parchet /gresie la încălzirea in pardoseala ? Mulțumesc!

  • 2
   Adrian Sarbescu

   Cam orice tip de finisaj clasic se incadreaza in grosimea de 8 mm – 14 mm + adezivul sau suportul. Daca sunteti in aceste marje de dimensiuni nu conteaza foarte mult diferenta de cativa mm intre finisaje. Cel mai important este sa realizati o sapa cat mai subtire.

 2. 3
  Cristian

  Buna dimineata,
  Este OK daca polistirenul cu nituri in care se monteaza tevile de incalzire in pardoseala este asezat peste cablurile electrice si peste conductele instalatiei sanitare? Mi se pare ca acum nu prea are stabilitate cand inca nu este turnata sapa peste el. Poate este doar o parere, dar normal acest polistiren cu nituri nu trebuie asezat pe o suprafata plana si neteda?

 3. 5
  Cristian

  Buna seara,
  La incalzirea in pardoseala care ar fi diferenta de temperatura, simtita la picioare, daca pe hol si in bucatarie este pusa gresie si in camere este parchet laminat cu coef termic de 0,07?

  • 6
   Adrian Sarbescu

   Diferenta de temperatura la suprafata intre gresie si parchet, atunci cand incalzirea functioneaza este de 0,5 – 1 grad C. Nu cred ca poti sa faci diferenta.

 4. 7
  Mihaela Marin

  Ce faci vara cu gresia rece sub picioare? Am analizat oferte si de parchet si de gresie daaaar parca tot gresia ma incanta, insa ma confrunt cu aceasta nelamurire. Punem incalzire in pardoseala sa scapam de disconfortul picioarelor reci iarna. Intre cele 2 suprafete, gresie si parchet, parchetul chiar si cel laminat este mai cald decat gresia. Ce am de facut.

  • 8
   Adrian Sarbescu

   Din punct de vedere al incalzirii in pardoseala lucrurile sunt similare pentru ambele finisaje. Este doar e chestiune de preferinta. Daca va deranjaza gresia puneti parchet.

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.