Montaj pompa de caldura Hitachi Yutaki S la Cluj

pompa de caldura hitachi yutaki s

Montaj pompa de caldura Hitachi Yutaki S la Cluj

Anul asta au intrat in portofoliul meu de pompe de caldura si pompele de caldura de la Hitachi cu denumirea comerciala Yutaki. Ultima pompa de caldura de anul asta a fost instalata la Cluj si am revenit si cu un review asupra pompei de caldura Hitachi.

In locatia respectiva am instalat o pompa de caldura Hitachi Yutaki de 7,5 kW pentru o casuta cu incalzire in pardoseala de 130 de metri patrati bine izolata. Aici am facut un pachet cu toate accesoriile necesare pentru camera tehnica. Pe langa pompa de caldura mai este necesar un boiler de preparare apa calda menajera, o vana cu trei cai, senzor pentru apa calda menajera si un termostat Lyric pentru control de la distanta wireless.

Lucrurile nu prea au mers foate bine la montaj pentru ca instalatia din casa nu a fost conceputa de mine si au trebuit facute niste modificari la instalatia interioara iar ulterior am avut o gramada de erori cauzate de reteaua electrica, care nu ne furniza suficienta tensiune. Deci trebuie sa avem mare atentie la ce ne ofera reteaua electrica din zona. Lucrurile s-au rezolvat in final cu un stabilizator de tensiune.

Hitachi e un brand cu state vechi in aer conditionat si face parte din gama profesionala, ca sa zic asa. Eu am de multi ani echipamente Hitachi si calitatea acestora este foarte buna, mai ales daca montajul este efectuat corect.

Mai nou, de ceva vreme Hitachi a fost cumparat de Johnson Controls o corporatie destul de maricica.

Hitachi nu este un brand prea promovat in Romania, este mai mult pentru cunoscatori, fiind utilizat in general de profesionisti din climatizare.

Pompele de caldura Hitachi fiind tot un echipament de conceptie japoneza fabricat in Spania, la fabrica din Barcelona. Printre putinele echipamente fabricate in Europa. ( nu neaparat si componentele).

Noile modele de la Hitachi sunt mai compacte si unitatile interioare au dimensiuni foarte restranse.

Din punctul meu de vedere pompele de caldura Hitachi Yutaki S sunt un competitor foarte puternic pentru pompele Mitsubishi Electric. Au si cateva asemanari in ceea ce priveste placa electronica, modul de setare cu pini este foarte similar. Au chiar si etichetele cu codurile de eroare lipite pe carcasa interiora, foarte similar.

Hitachi totusi fata de Mitsubishi Zubadan este putin mai light construita, adica au mai facut putina economie la materiale dar  pretul cu care vine Hitachi pe piata este foarte bun.

Hitachi are toata gama de pompe de caldura, de la variantele monobloc, la cele split si cele de temperatura inalta, cu puteri de la 4kW pana la 24 de kW. Despre varianta Yutaki S80 va voi face un review separat.

Pompa de caldura Hitachi are cateva accesorii incluse care fac montajul ceva mai usor, are un filtru Y inclus intr-un robinet special care se poate curata foarte usor, pentru ca se autoizoleaza de circuit, rezistenta electrica inclusa de 3 kW, dispusa orizontal in partea superioara, pe care avem deja instalata o supapa de siguranta si un aerisitor automat permanent, ambele conectate cu furtunase de scurgere. Un vas de expansiune suficient pentru o instaltie cu radioatoare.

Pompele de caldura sunt echipate cu pompe electronice Wilo Yonos Para RS 15/7 de recirculare cu control PWM.

Automatizarea este facuta de Honeywell si avem un display care poate fi mutat de pe unitatea centrala ca termostat de camera. Informatiile oferite de acest display sunt suficiente si destul de generoase, in principiu avem cam toti parametrii necesari unui user obisnuit.

Pompa stie sa faca mai multe aplicatii si sa gestioneze mai multe circuite dar nu o sa mai intru in detalii.

Varianta de 7,5 kW are un COP nominal la A7/W35 de 4,5 puncte, capacitate nominala 7,5 kW si cu o capacitate maxima de 11 kW.

Aceeasi varianta de pompa de cladura Hitachi Yutaki de 7,5 kW la A-7/W35 un COP nominal de 2,57 o capacitate nominala 5.8 kW si o capacitate maxima de 6.7 kW.

Pompa de caldura este incarcata cu refrigerant R410A pentru o lungime a traseului de maxim 30 de metri.

Zona de operare garantata pentru incalzire este de la – 20 de grade pana la + 25 iar pentru racire de la 10 la 46 de grade Celsius. Compresor rotativ DC – Invertor alimentat monofazic la 230 de V.

Poate ridica temperatura agentului pe tur pana la 55 de grade Celsius, fara rezistenta electrica.

In concluzie, aceasta varianta are un raport calitate pret foarte bun pentru o pompa de cladura si o puteti gasi  in shop-ul meu on line.

Varianta de 7,5 kW va asigura in principiu necesarul termic pentru o locuinta bine izolata de pana la 150 – 160 de metri patrati cu un sistem de incalzire in pardoseala.

 

 

 

 

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


You've just added this product to the cart: