Cu cat se mareste necesarul de caldura la condensare?

Cu cat se mareste necesarul de caldura la condensare

Cu cat se mareste necesarul de caldura la condensare?

Necesarul de caldura ramane acelasi, indiferent de tipul centralei termice pe care o avem. Fie ca e centrala conventionala, in condensare, pompa de caldura,  Ce se modifica in schimb, sunt suprafetele care distribuie caldura in casa.

De exemplu daca alimentam radiatoarele cu o temperatura de tur mai mica, ele au o putere mult mai mica. Pentru a compensa lipsa puterii trebuie sa crestem suprafata de transfer cu aerul din camera. Deci trebuie sa alegem un radiator cu o suprafata mai mare.

Dimensiunile radiatoarelor se aleg, se selecteaza, nu sunt o ghicitoare.

Share this post

Comments (3)

  • Andrei Lesan Reply

    Dle Adrian, intrebarea nu este una formulata corect. Necesarul termic este o notiune care se refera la cladire, iar condensarea – la tehnologia folosita de catre agregatul termic.

    iulie 16, 2018 at 9:03 am
    • Adrian Sarbescu Reply

      Intrebarile sunt formulate de catre cititori

      iulie 16, 2018 at 11:28 am
  • Andrei Lesan Reply

    Atunci poate ar fi cazul sa li se explice cititorilor ca, desi necesarul termic al cladirii nu se modifica, se modifica, in schimb, raportul intre folos si cheltuieli in procesul generarii/transferului energiei termice aplicand pentru sistemele de incazlire cu temperatura redusa al agentului termic. Centrala termica cu combustie va consuma mai putin gaz sau biomasa, iar Pompa de caldura – energie electrica. Ca idee sistemele de incalzire cu temperatura redusa al agentului termic ar trebui sa fie incluse in planurile strategiei energetice nationale (si aici nu ma refer doar la incalzirea in paroseala).

    iulie 16, 2018 at 10:06 pm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Adrian Sarbescu