Cum sa faci un dus senzational?

Cum sa faci un dus senzational?

Daca vrei sa experimentezi confortul maxim trebuie sa renunti la orice fel de cabina de dus cumparata de la supermarket. Aceste articole sunt de domeniul trecutului, confortul si eleganta in baie se obtin acum cu dusurile de tip walk-in sau dusurile de tip italian cu rigola.

Cabinele de dus mi se par niste custi de plastic, care se umplu de mucegai dupa un an de utilizare si zangane din toate incheieturile, iar daca nu ai avut o statie de dedurizare toate capetele de dus pentru hidromasaj se vor fi infundat de mult.

In acest articol va voi vorbi despre experienta maxima pe care poti sa o ai intr-un dus. Daca vrei sa experimentezi acest lucru este obligatoriu sa ai un dus extern in propria curte.

Primul dus de gradina pe care l-am construit l-am realizat acum 15 ani. Pe vremea aceea era un dus ecologic, am gasit patru trunchiuri de copac cateva scanduri, un butoi de plastic la care am atasat un cap de dus cu un robinet.

Asa zisi pereti erau realizati din saci de iuta si un euro palet pe post de cadita de dus.

Cel mai mult a costat furtunul de alimentare, de la fantana la rezervorul de apa.

Intre timp am mai evoluat, am adus apa curenta, apa calda, o alta structura de lemn.

Poti realiza structuri din lemn tratat foarte interesante impreuna cu arthitectul tau pentru dusul de gradina.

cabina de dus de iuta

Din punctul meu de vedere atat timp cat ai apa calda, poti folosii dusul din curte in orice anotimp, cred ca este o chestiune foarte sanatoasa, senzatia de cald cu racoarea data de umiditatea mai scazuta decat intr-o camera de baie este nemaipomenita.

Din pacate majoritatea bailor, locul din casa, care are nevoie de cel mai mare aport de aer proaspat are in general cele mai mici ferestre. Utilizand dusul extern eviti formarea de umiditate in casa si protejezi mai bine casa.

Daca vrei sa utilizezi dusul si iarna poti instala un sistem de alimentare cu apa calda cu recirculare pentru a evita inghetul conductelor de apa sau un sistem cu cablu electric incalzitor. Daca nu utilizezi sistemul iarna trebuie sa ai in vedere ca amplasarea tevilor sa permita evacuarea completa a apei din dus.

Daca vrei sa exagerezi cu confortul poti instala un rain shower in dusul tau extern.

Un dus confortabil trebuie sa aiba un debit corespunzator de apa calda de 0,2 l/s iar pentru un rain-shower trebuie sa asigurati un debit si mai ridicat, in functie de tipul acestuia. Aici cu siguranta o sa avem pierderi semnificative de presiune pentru ca o sa avem un traseu de conducte cu lungime mare.

Posibilitatile sunt nelimitate dar ideea ramane aceeasi.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


You've just added this product to the cart:

Adrian Sarbescu