Anul asta am lucrat la un proiect foarte frumos de incalzire in pardoseala cu centrala termica in condensatie Wolf CSZ-2-24. Proiectul, este o casa de aproximativ 180 de metri patrati, in stil mediteranean, pe marginea unui lac din Romania. Privelistea de pe terasa fiind extraordinara.

Ce am inclus in proiectul de incalzire in pardoseala cu centrala termica in condensatie?

Beneficiarul nu a dorit nimic sofisticat, doar un proiect de incalzire in pardoseala ultra functional si simplu.

Localizarea proiectului fiind in sud am optat in final pentru centrala termica in condensare de la Wolf modelul CSZ-2, centrala ce are inclus si pachetul complet de instalatie solara plus  doua panouri solare Wolf TopSon.

Varianta de centrala termica in condensatie Wolf CSZ-2 este o varianta super compacta si eleganta de centrala termica. Astfel evitam sa avem o camera tehnica cu multe tevi la vedere, montajul este simplu si rapid..

Centrala termica CSZ cu doua panouri solare Top SON

Cea mai buna centrala termica in condensare cu panouri solare

Ce componente am folosit pentru sistemul de incalzire in pardoseala?

Partea de sus a centralei este defapt o centrala termica in condensare Wolf CGB-2 de 24 de kW. Centrala este dotata cu cel mai avansat controler pentru centrale disponibil pe piata, BM-2.

Injectia agentului termic a fost realizata in pardoseala cu o pompa suplimentara de recirculare Wilo Yonos fara a mai folosi un grup de amestec si pompare sau o vana cu trei cai.

Am ales aceasta solutie pentru ca centrala termica in condensare Wolf poate citi un senzor de tur si poți seta direct din centrala la ce temperatura sa rezulte amestecul de agent termic pentru incalzire in pardoseala.

Am mai utilizat distribuitor pentru incalzire in pardoseala Dynacon, de la IMI, cu cu reglaj automat de debit.

Pentru sistemul de incalzire in pardosela am folosit o combinatie de teava pentru incalzire in pardoseala PE-RT 16 mm si teava pentru incalzire in pardoseala PE-RT 20 de mm de la Maincor Germania.

Teava a fost montata in sistem semi-umed cu sistemul de prindere de tip Taker, pe polistiren extrudat obisnuit de 30 de mm. Sapa fiind sapa de beton clasica.

Ce automatizare pentru sistemul de incalzire in pardoseala am utilizat?

Pentru automatizarea incalzirii in pardoseala am utilizat doua baze de conectare Confort – ZoniTrol Original cu 6 zone si releu pentru comanda pompei si a cazanului de la Moehlenhoff.

Termostate de camera electronice cu control programabil cu afișaj iluminat.

Datorita faptului ca automatizare este capabila sa inchida centrala termica in condensare, pompa de injectie Wilo Yonos a fost conectata in centrala si functioneaza in acelasi timp cu pompa centralei termice Wolf.

Ce tip de finisaje s-au utilizat pentru incalzirea in pardoseala?

In proiectul acesta s-au utilizat aproape toate finisajele disponibile. Proiectul  este cel mai bun exemplu, ca putem combina toate materialele disponibile in functie de preferinte.

La parter s-a ales pentru living, un parchet dublu laminat montat flotant pe o sapa de ciment clasica.

In bai si holuri s-a ales gresie iar in dormitoarele de la etaj a fost montata mocheta.

In general finisaje simple fara proprietati deosebite legate de incalzirea in pardoseala.

(6) Comentarii

 1. Maria-Iulia Barbu
  feb. 21, 2018 at 3:20 pm

  Buna ziua!

  Am cautat pe internet modelul de centrala pe care il mentionati in articol, Wolf CSZ-2-24 si il gasesc doar pe site-uri din Germania, intrebarea mea este daca gasim acest model si in Romania sau se poate comanda din Germania cu livrare in Romania?

  Multumesc!

  Iulia

  • Adrian Sarbescu
   feb. 25, 2018 at 1:09 am

   Da se gaseste si in Romania.

 2. Marian Goronescu
  apr. 23, 2018 at 4:14 pm

  Credeti ca ma puteti ajuta practic cu un proiect asemănător in Bucuresti – care sa includă proiectare si executie? Multumesc.

 3. anton valentin
  sept. 14, 2018 at 3:26 pm

  Buna ziua ,

  Va rog pret pe email pentru sistemul mentionat incluzand montaj . Multumesc.

 4. oct. 01, 2018 at 1:15 pm

  Buna ziua, La cat se ridica investitia pentru o astfel de solutie la cheie?

  Multumesc,

 5. Cusmin mihai
  apr. 27, 2019 at 7:16 pm

  Salut! As fi interesat de un proiect asemanator. Multumesc

Lasă un răspuns