Incalzire in pardoseala UPONOR

incalzire in pardoseala Uponor

Incalzire in pardoseala UPONOR

De curand am incheiat o lucrarica cu un sistem de incalzire in pardoseala de la UPONOR.

In apartamentul asta se dorea realizarea celui mai subtire sistem posibil dar sa fie si economic. Cu treava de 17 mm de la Uponor pe care beneficiarul o achizitionase deja. Asa ca am adoptat solutia cu sina de fixare. Nimic spectaculos.

Nu am am scris nimic despre Uponor pana acum dar va asigur ca este un brand din categoria premium. Adica se bate cu Rehau in gama producatorilor de top.

 

Uponor produce momentan doar teava PE-Xa si variantele sale multistrat pentru alimentare cu apa calda rece, sau poti folosi aceeasi teava.

Teava este foarte maleabila si usor de lucrat cu ea. Uponor este fostul Wirsbo primul producator de teava PE-X din lume, care a inceput productia de pex in 72′.

Cred ca au avut un succes mai mare in America decat in Europa. Mie mi se pare ca stau mult mai slabut cu marketingul decat Rehau pe la noi.

Produsele UPONOR se gasesc cel ma usor la Romstal. Se pare ca mai au si niste distirbuitori rataciti pe ici pe colo Nu stiu care este retata prin care comercializeaza echipamentele.

Au pe cineva la tehnic care e chiar ok si face proiecte bune. Nu iti pune km de teava in casa dar ca sa fie sigur.

 

Uponor vs Rehau

Sunt multi clienti care vor sa aleaga intre cele doua branduri si vor sa stie care este cel mai bun. Nu cred ca exista o diferenta intre cele doua. Parerea mea este sa alegeti distribuitorul care vine cu proiectul cel mai bun.

Cele doua branduri inca mai tin preturile sus, dar competita este deja extraordinar de mare in domeniu, sunt foarte multi producatori de teava in momentul de fata cu pretul semnificatv mai scazut.

O sa va mai prezint in niste articole viitoare cateava solutii de la Uponor pentru aplicatii speciale, care sunt mult mai interesante decat sistemul clasic de incalzire in pardoseala.

 

 

 

Share this post

Comments (3)

 • Ivona Codrea Reply

  Ce parere aveti de montarea sistemului uponor minitec direct peste o podea placata cu gresie la un apartament situat la parter? Este eficient? M.ar avantaje deoarece nu se intalta foarte mult pardoseala si nu trebuie sa spar gresia, sa torn sapa etc.

  noiembrie 21, 2019 at 8:56 pm
  • Adrian Sarbescu Reply

   Ideal ar fi sa poti face si o izolatie sub sistem.

   noiembrie 25, 2019 at 9:06 pm
 • Manuel Reply

  ce parere aveti de montarea sistemului uponor siccus

  noiembrie 3, 2020 at 10:46 am

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


You've just added this product to the cart: