Parerea mea despre robinetul electric de la Delimano

robinet de la delimano

Parerea mea despre robinetul electric de la Delimano

Tocmai treceam pe langa un televizor si vad reclama la robinet electric Delimano, prezentat de catre doamna Marina. Robinet electric Delimano fata de alte sisteme „care dupa ce ca si consuma, te si costa si nici n-ai ce-ti trebuie!” .

Reclama construita dupa reteta clasica de teleshopping, personaj de incredere, produs extraordinar, beneficii nemaipomenite, economisti timp, bani si energie cu un dispozitiv practic.

Ce este un robinet electric Delimano?

Robintetul electric Delimano nu este altceva decat un preparator de apa calda instant. Adica in interiorul acestui robinet se afla o rezistenta electrica de 3 kW care pur si simplu incalzeste apa.

Acest robinet Delimano nu poate fi comparat cu un boiler electric. Boilerul electric acumuleaza si stocheaza apa incalzita. Rezistenta electrica a unui boiler electric in general are o putere electrica mai mica de 2 kW.

Robinetul Delimano este limitat din punct de vedere al debitului la un debit de 2 litri pe minut, pentru ca puterea instalata nu este suficienta pentru a incalzi un debit de apa mai mare. O centrala termica poate asigura un debit de 8 litri pe minut la fel si un boiler electric preincalzit.

Cat consuma robinetul electric Delimano?

Robientul electric Delimano consuma 3 kW electrici pe ora. Sa presupunem ca folosim un robinet electric Delimano 10 minute pe zi, in fiecare zi. Robinetul consuma 0,5 kWh la fiecare 10 minute de utilizare ori 30 de zile, inseamna 15 kWh in plus la factura de curent, aproximativ 7,5 lei pe luna.

Ce parere aveti de robinetul Delimano?

Personal mi se pare un produs inutil, sunt prea putine aplicatii in care acest produs poate fi util. Acum ma gandesc la un atelier de mecanica unde ai o singura chiuveta cu apa rece sau o bucatarie de vara undeva pe la tara.

Intr-o casa normala, trebuie sa ai oricum un sistem care sa asigure un debit de apa incalzita pentru dus si pentru chiuveta de la baie si bucatarie, deci acest produs este total inutil.

Pretul este exagerat si la aceeasi bani va puteti cumpara un instant in linie pentru mai multi consumatori inclusiv pentru dus. Acestea se gasesc la puteri instalate de pana la 5 kW cu doua trepte de putere. Marcile GEYSER si ATMOR se pot gasi la orice magazin de bricolaj.

Sunt bune robinetele Delimano?

Depinde cum ai norocul. Este pur si simplu o rezistenta electrica, chiar si cele mai performante rezistente electrice se pot defecta subit.

Rezistentele electrice au o mare problema cu apa dura sau calcaroasa. In scurt timp, pe rezistentele electrice ale robinetelor instant se formeaza depuneri de calcar ce impiedica transferul termic si conduc la arderea rezistentei. Acest lucru nu cred ca este acoperit de garantie in cazul robinetelor instant Delimano.

In schimb la un boiler electric o rezistenta electrica  adaptata costa doar 30 de lei de la Dedeman.

Unde gasesc robinet Delimano?

Robinetele Delimano acum se gasesc peste tot dar poti cauta si variante similare de la ATMOR TAP sau pe site-urile chinezesti cu produse similare la jumatate de pret.

Este periculos robinetul Delimano instant apa calda?

Acest produs poate fi foarte periculos. Este un dispozitiv electric cu o putere instalata mare, pentru o priza casnica. Utilizand acest produs va puteti expune riscului de electrocutare si incendiu. Utilizati numai in prize cu impamantare, realizate conform normelor si protejate cu sigurante automate diferentiale. Nu utilizati cu prelungitor sau alte improvizatii. NU UTILIZATI PENTRU DUS.

Ce sa va mai zic, ca am fost zilele trecute pe la Leroy Merlin si am gasit robinetul electric Delimano sub eticheta Reecomer la pretul de 139 de lei? Cel mai bun pret de pe piata.

robinet delimano la Leroy Merlin

 

L-am si demontat ca sa descopar tehnologia revolutionara din interiorul sau, si IATA!

 

 

Share this post

Comments (6)

 • Barbu Ioan Nicolae Reply

  Foarte bine punctat!

  iulie 23, 2017 at 10:59 am
 • Barbu Ioan Nicolae Reply

  Foarte bine punctat!

  iulie 23, 2017 at 10:59 am
 • Radu Reply

  Buan ziua vreau sa stiu daca am vre-o sansa sa leg un furtun de dush la acest produs si daca da de ce am nevoie . Multumesc anticipat !.

  aprilie 18, 2018 at 2:00 pm
 • nea fane Reply

  am o centrala de ap. pe gaz. fixata in bucatarie.pana ajunge apa calda la chiuveta din bucatarie se risipeste apa rece,iar pt. chiuveta din baie se risipeste mai multa apa rece, distanta fiind mai mare. ce este mai convenabil,sa risipesc apa rece sau sa instalez robinet electric la chiuvete?

  noiembrie 13, 2018 at 11:10 am
  • Adrian Sarbescu Reply

   E mai bine sa risipesti apa.

   noiembrie 13, 2018 at 8:13 pm
 • Anon Reply

  Sunt altele mai ieftine si isi fac treaba.
  https://youtu.be/1F6y_i5w31o

  ianuarie 26, 2023 at 4:24 am

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Adrian Sarbescu