Apa Alcalina Kangen

Apa Alcalina Kangen

De curand am avut si eu ocazia sa beau apa alcalina Kangen si nu mi s-a intamplat nimic. Am identificat gustul apei cu o aroma de electrod. Bineinteles, pentru ca aceasta apa, trebuie consumata pe termen lung.

In esenta, aici nu este vorba despre apa alcalina si proprietatile ei fenomenale, este vorba despre aparatul care produce cea mai puternica apa din lume sau “apa vie” , “apa hexagonala”, “apa structurata”, “apa anti-imbatranire”, “micro-apa”, “apa redusa”, “apa usoara”, “apa energizanta”, “apa miracol”

O companie inteligenta din Japonia, adica Enagic, a inregistrat ca marca comerciala Apa Kangen si in jurul acestui brand a creat o adevarata poveste.

Stiam de produsul asta de foarte multi ani, e genul de produs din categoria celor vandute in multi-level marketing (MLM), dar sa vedem ce zice chiar Enagic. Asta mi s-a parut fenomenal:

„Is based on 3 basic true health principles. Our purpose is to spread these truths throughout the world via pure healthy drinking water, an exciting business and personal growth opportunities”.

Adica filosofia lor se bazeaza pe 3 principii: sa raspandeasca aceste adevaruri in intreaga lume prin intermediul unei ape potabile pure si sa ai totodata o oportunitate interesanta de afaceri si de crestere personala. Cat de MLM suna.

Realizing True Mental Health

Realizing True Physical Health

Realizing True Financial Health

Deci, e bine sa fii sanatos, nu numai mental si fizic, ci si financiar. Evident.

Oricum, financiar trebuie sa fii FOARTE sanatos pentru ca altfel nu o sa bei apa alcalinizata Kangen.

„Enagic este de parere ca natura personal a vanzarilor directe, care se folosește de distribuitori independenți și ambițiosi, este cea mai buna cale pentru a aduce Apa Kangen in casele oamenilor.

Credem ca această metoda de vanzare si marketing este cel mai eficient mod de a practica afaceri in lumea de azi. In trecut, vanzatorii culegeau cea mai mare parte a profiturilor din afaceri, insa Enagic este de parere ca redirectionarea acestor profituri inapoi la forța de distribuție este adevaratul inteles al afacerii Kangen.”

Opinia mea este ca daca te duci la trei vanzatori de aparate si primesti acelasi pret de la fiecare, este o practica anticoncurentiala menita sa mentina pretul unui produs la acelasi nivel, pentru a sustine adaosurile comerciale imense ale retelei MLM.

Eu nu ma pricep la homeopatie, medicina alternativa, biochimie si nici la alte stiinte de natura medicala care ar putea demonstra efectele extraordinare pentru apa vie, apa alcalinizata, dar o sa punctez cateva aspecte tehnice.

Acum sa revenim putin la tehnica si la aceste aparate in sine.

Daca ne aducem aminte de la liceu, de la orele de chimie cand faceam electroliza, acest aparat se bazeaza pe acelasi principiu. Avem o camera de electroliza si o membrana. Pe scurt, prin electroliza apa se separa in apa acida si apa alcalina, in doua camere separate printr-o membrana permeabila.

Problema este ca apa care are putine solubile dizolvate, asa cum este cea de la robinet, are conductivitatea mica, iar electroliza se petrece foarte greu, asa ca mai toate aparatele care produc apa alcalinizata artificial au nevoie de o solutie chimica care poate creste  conductivitatea apei in timp rapid (un hipoclorit sau o rasina).

Deci, pe langa faptul ca aceste aparate costa foarte mult au nevoie permanent si de consumabile, de aici rezulta un business pe termen lung.

Evident ca si Enagic are o gramada de alti concurenti care produc aparate similare, dar la preturi mult mai rezonabile. Dar pentru oricare dintre ele trebuie sa faci o adevarata mentenanta.

In principiu, ai nevoie sa schimbi cartusele de filtrare, trebuie sa schimbi sau sa cureti camera de electroliza pentru ca si electrozii se consuma.

In esenta, aparatul care face apa alcalinizata are un sistem de filtrare basic, mai mult un filtru de carbon pentru clor si este posibil sa ai nevoie de un sistem de prefiltrare sau ultrafiltrare, care evident si acesta are nevoie de consumabile.

Ai nevoie de tot felul de solutii de curatare.

Ca sa nu zici ca ai doar apa de baut alcalina, aparatul produce si apa plata, apa acida (adica apa de frumusete), apa puternic acida (adica dezinfectant), apa puternic alcalina (adica detergent), in functie de pH-ul acesteia.

Deci ai apa pentru orice aplicatie casnica de care ai nevoie.

Povestea apei alcaline vine cu tot felul de cerecetari si studii pe care probabil ca nu ai cum sa le verifici, dar PREVINE aproape orice afectiune.

Poti totusi incerca o apa plata natural alcalinizata cum ar fi Perla Moldovei, poate mai sunt si alte ape minerale naturale alcaline pe la noi.

Cel putin stim ca efectul Placebo functioneaza, asa ca prin autosugestie ai putea experimenta niste efecte pozitive.

Share this post

Comments (5)

 • Raoul Valceanu Reply

  Adrian, referitor la Kangen, nu iti dau dreptate 100{a859e45feac4840d772caeceb79366a89c5ac3c0925e782052cc1778d5ffaebd}. Folosesc un aparat de vreo 2 ani. După cum probabil sti, apa din Brasov, de la retea, este simțitor mai bună decât în multe părți ale țării. Însă tot are un usor gust de clor. De când utizez Kangen, nu mai simt acest gust.
  Marketingul este agresiv si pretul mare, într-adevăr.
  Privitor la alcalinitate, chiar am făcut testare si ridica nivelul alcalinitatii fata de apa de la robinet.ai mult, cred ca chiar si cartusul filtreaza bine. Acest test l-am făcut si cu cateva marci de apa plata așa spus alcalina. Si Kangen a scos 9.5, la fel ca cea mai alcalina apa imbuteliata. Si BTW, nici nu vreau sa ma gandesc, ce microorganisme se dezvolta in ambalajul apelor minerale comercializate.

  noiembrie 17, 2018 at 6:41 pm
 • Sorin Ionut Reply

  Nu inteleg de ce comenteaza unii daca habar nu au cu ce se mananca subiectul, spui in articol ca trebuie consumabile peste consumabile, pe cand singurul consumabil este doar filtrul care se schimba in medie odata pe an si costa 100 de euro. Te-ai gandit ca tine aparatul 20 de ani? Fa un calcul si vezi ca o sa ajungi la un cost fabulos de doar 3.3 lei pe zi. Dar nu, mai bine ia Perla Moldovei, care e plina de bicarbonat, HCO3 vei regasi pe bidon. Sa nu mai spunem ca degeaba o apa este alcalina daca nu ajunge unde trebuie. De aceea apa kangen, are o proprietate aparte de microstructura. In lume mai sunt 7 izvoare cu proprietatile apei kangen, ce spui de astea or fi fake? Unul in Germania la Koln, altul in Franta la Lourdes. Dar e mai usor sa critici ceea ce nu stii in loc sa faci cercetari. Succes in antireclama ta.

  noiembrie 8, 2019 at 7:37 pm
 • Tamas Gheorghe Reply

  e foarte bună la gust. Asta e adevarul.

  ianuarie 28, 2020 at 3:21 pm
 • Gelu Hulea Reply

  In completarea spuselor de mai sus avem acum si un studiu clinic efectuat in dublu orb pentru a elimina placebo: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6352572/

  mai 14, 2021 at 6:47 am
  • Bogdan Alexandru Reply

   Nimic cuantificabil…daca au stat mai mult intr-un picior sau nu…daca au mai avut arsuri sau nu…daca vorbim despre un studiu serios atunci hai sa vorbim pe analize se sange, modificari de bio-chimie, efecte cuantificabile din investigații medicale nu din vorbe…restul e can-can…

   decembrie 29, 2022 at 9:52 pm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Adrian Sarbescu