Reflex Servitec Mini

aerisire incalzirea in pardoseala

Reflex Servitec Mini

Eliminarea aerului din instalatii este o adevarata problema, mai ales in sistemele de incalzire in pardoseala sau sistemele de tavane racite. Chiar daca executam corect o incarcare a sistemului de incalzire cu recircularea apei in instalatie, in apa proaspata de incarcare exista o cantitate mare de gaze dizolvate.

Capacitatea apei de a absorbi gazele dizolvate scade o data cu cresterea temperaturilor, asa ca pe parcursul functionarii instalatiei de incalzire, se vor forma pungi de aer in sistem, in cele mai defavorabile locuri. Dopurile de aer impiedica circulatia fluidului si transferul termic.

Pentru ca punem din ce in ce mai mult accent pe calitatea agentului termic de incarcare, Reflex a  extins gama profesionala Servitec  cu un produs adresat utilizatorilor casnici. A realizat un sistem de degazare in tub vidat cu pulverizare pentru instalatii mici, recomandat instalațiilor cu incălzire in pardoseala si instalatiilor de racire/incalzire cu ventilo-convectoare, denumi Servitec Mini.

 

Ce conditii asigura Servitec Mini

Calitatea apei are o influenta importanta asupra comportamentului de funcționare al sistemelor de încalzire si racire. Numai sistemele cu funcționare optima pot sa lucreze eficient și economic.

Cu eficiența sa inalta in degazare, Servitec Mini reduce semnificativ continutul de gaz din lichidul de incalzire/racire si ajuta la echilibrarea hidraulica a intregii instalatii.

Rezultatul este o echilibrare hidraulica optima a sistemului cu un mediu de transfer de caldura fara gaze, ceea ce asigura un transferul eficient de caldura si durata de viata mai lunga a intregului sistem, inclusiv a  echipamentelor aferente.

Fill Control Plus Compact asigura umplerea si completarea automata a agentului termic din sistem.

Domeniul de aplicare

Casele uni si bi-familiale
Instalații de uz casnic
Sistem Plug-and-Play, de conectare pe returul circuitului primar al instalației de incalzire/racire
Sistem descentralizat de degazare
Sistem inovator pentru eliminarea gazelor și a pungilor de aer din instalațiile de incalzire sau racire

Sistemul de degazare Servitec Mini nu exclude montarea sistemele clasice de aerisire ci vine in completarea eliminarii gazelor din instalatii pana la 90 %, economisind astfel energie cu pana la 10 %.

Cum functioneaza?

Degazarea apei din sistem are loc cu ajutorul tubului cu pulverizare în vid.

1. Apa bogata in gaze dizolvate este pulverizată printr-o duză in tub.

2. O pompă aspira apa din tub si o livreaza inapoi in sistem.

3. Sistemul este setat astfel incat pompa sa poată extrage mai multa apa din conducta decat poate curge prin duza. Acest lucru creează o presiune negativa in tubul de pulverizare, ceea ce provoaca efectul de vidare generand efectul de degazare.

4. Sistemul opreste pompa, apa din instalatie intra in tubul de pulverizare printr-o vana
care se deschide si impinge gazul separat anterior printr-un ventil in exterior. Procesul incepe din nou.

Agentul termic acum desaturat poate absorbi din nou noi gaze introdus in sistem si prin urmare,
determină o reducere constanta a concentratiei de gaz in intreaga instalatie.

 

Share this post

Comment (1)

  • Mihaela B Reply

    As dori un sfat si o sugestie..am montat un sistem de încălzire in pardoseala la o centrală mai veche…are cam 10 ani…nu am stiut…si nici instalTorul nu mi-a zis ca trebuie montată si o pompă care să scoată(?)..dopurile de aer…cred ca aceasta e cauza pt care sunt oscilații mari de presiune in sistem si centrală intră în avarie..

    iulie 1, 2018 at 10:13 am

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Adrian Sarbescu