Pompa de caldura ASG


Trebuia sa scriu si despre pompele de caldura ASG, al doilea brand de pe piata romaneasca de origine locala. Pentru ca am scris si despre pompele de caldura Termocasa trebuia sa scriu si despre pompele de caldura ASG.

Cele doua branduri sunt cocurente pe piata de pompe de caldura low-cost apa-apa cu asamblare in Romania.

Pompele de caldura ASG sunt fabricate la Focsani de domnul Mardare. Aici avem un sigur produs cu capacitati diferite de la 6 kW, 11kW si 18kW.

Pompele de caldura sunt echipate cu compresoare Danfoss dar la cerere se pot executa si cu compresoare Copeland.

Refrigerantul utilizat este R407C identic cu cel de la pompele Termocasa.

Partea speciala a acestei pompe de caldura este evaporatorul, care este tot in constructie tub in tub dar asezat in spirala. Condensatorul este asezat intr-o cutie impreuna cu compresorul si este de tip in placi, brazat cu cupru (de la Alfa Laval).

Avand acest evaporator in constructie tub in tub, poti sa bagi in el orice apa iti trece prin cap, din prima panza freatica, din fantana, din lac, din put, de ploaie, etc.

Domnul Mardare are o experienta bogata in pompe de caldura, a colaborat cu Nibe, Jifon, Octopus, are si cateva brevete.

In pompa asta de caldura a integrat cateva elemente de siguranta care nu se gasesc nici macar in versiunile de brand. ale pompelor de caldura. Adica de exemplu monitorizarea succesiuni de faza sau lipsa faza.

Are si alte elemente de siguranta, fluxostat, anti inghet, etc.

In anumite versiuni pompa de caldura ASG poate fi controla de la distanta.

Performantele nu sunt certificate dar sunt masurate, loco. Oricum sistemele pe R407c se bucura de performante bunicele in general. Pentru pretul acestei pompe de caldura nu trebuie sa fim atat de exigenti in ceea ce privestc performantele.

Care sunt partile negative la pompa de caldura ASG.

Acesta pompa de caldura nu este reversibila, iar pentru racire ori mai utilizezi un schibator suplimentari si poti face free-cooling, Daca vrei sa utilizezi compresia trebuie facute niste artificii in circuitul hidraulic, implica niste lucrari suplimentare.

In versiunea standard nu stie sa faca apa calda menajera, trebuie apelat la un artificiu extern. Dar cred ca asta se poate rezolva usor cu cateva elemente in automatizare.

Varianta actuala este echipata cu un compresor on/off.

In concluzie un produs gandit care poate fi controlat si are diferite elemente de siguranta.

Are o grantie onesta de 2 ani dar elementele de siguranta protejeaza pompa de caldura.

Click here for reuse options!
Copyright 2019 Adrian Sârbescu

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.