TESTO 552 Vacuumetru

testo 552

TESTO 552 Vacuumetru

Daca esti un adevarat maestru in ale frigotehniei, (pompelor de caldura, VRV, VRF, Chillere) este un must have un vacuumetru digital.

Daca esti in liga profesionista si stii ce ala un deep vacuum si realizezi ca nu poti sa-l vezi cu bateria de manometre clasica cu ac, e clar ca ai nevoie de un vaccumetru digital.

Profesionisti in aer conditioant vin cu echipamente dedicate pentru incarcare si testare cu azot, echipament dedicat pentru deep vacuum.

Cand o sa am timp o sa revin cu un articol despre ce este deep vacuum-ul cum se realizeaza si care sunt metodele cele mai rapide.

Evident de ce este important.

Ce trebuie sa stii este ca deep-vaccumul face diferenta la eficienta si durata de viata a echipamentelor frigorifice.

Am testat mai multe aparate de la CPS, Mastercool si Testo. In final am ramas cu echipamentul de la Testo pentru ca mi s-a parut cel mai util ditre toate si are si un pret rezonabil.

Ce este foarte amuzant, vaccumetrul este unul dintre cele mai importante instrumente din AC dar cu toate acestea este unul dintre cele mai putin vandute  echipamente.

Probabilc ca este destul de greu sa se inteleaga utilitatea lui.

De ce am ales vaccumetrul de la Testo.  Pentru ca are doua intrari comune, deci poti trece direct pompa de vid prin el sau poti bloca un capat si folosi un adaptor mama mama pe un extractor de valva schrader de exemplu.

Conexiunile sunt SAE 1/4 pe ambele porturi, evident dotate si cu capace metalice cu O-ring.

Are iluminare, poti schimba unitatile de masura. Te poti conecta si pe bluetooth cu aplicatia de pe telefon si poti verifica stadiul de la distanta. Chestia asta nu prea am folosit-o , nu mi se pare foarte utila, dar o ai la dispozitie. E utila daca e cocotat pe un acoperis si tu esti jos ca sa nu te mai urci sa verifici vezi pe telefon.

E un aparat cu o constructie solida si are service la noi in tara si poate fi metrologizat, lucru cel mai important.

La ce este util un vacuumetru?

Poti vedea in cateva minute daca circuitul tau frigorific nu este etans, la un por foarte mic. Desi acest lucru nu exclude bineintales proba de presiune cu azot.

Este important de mentionat ca nu toti porii care rezista la presiune negativa rezista si la presiune pozitiva si invers, de aceea este important sa faci ambele teste.

Dupa ce ai putin exercitiu o sa poti constata daca circuitul pierde din cauza unui por sau ai umiditate. Deci este extrem de util si te scuteste de multe probleme ulterioare, un vacuumetru.

Ca sa poti realiza un deep -vacuum in standard ai nevoie de cateva scule destepte si putina pricepere si mie mi-a dat ceva batai de cap procedura, pana am ajuns la perfectiune.

Toate sculele trebuie as fie mentinute in perfecta stare de functionare si sa aiba toate garniturile perfecte, altfel cel mai mic por iti da peste cap masuratorile si nu stii de unde ti se trage.

 

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Adrian Sarbescu