Care este cea mai buna hota in 2017?

Care este cea mai buna hota in 2017?

Cred ca folosesc hota de bucatarie zilnic, am o hota de bucatarie incorporabila de la Bosch, care functioneaza de 7 ani de zile, aproape in parmanenta. Asa ca am decis sa va dau cateva sfaturi in privinta alegerii unei hote fiabile si potrivite pentru aplicatia voastra.

Exista foarte multe tipuri de hote, incepand de la cele casnice, cele pentru restaurante sau variantele pentru aplicatiile industriale dar voi aborda doar hotele casnice.

Ce este o hota de bucatarie?

Hota este un dispozitiv de ventilare prin extractie a aerului viciat din bucatarie. Constructia hotelor este destul de simplista si banala. In general sunt realizate dintr-o carcasa in care sunt montate unul sau doua ventilatoare in trepte centrifugale, cateva butoane pentru treptele de viteza si spoturile pentru iluminat.

Ce este o hota telescopica?

O hota telescopica face parte din categoria hotelor incorporabile, dar fata de o hota incorporabila obisnuita aceata are o dimensiune a carcasei mai mica si se poate incorpora in dulapurile de bucatarie cu adancime mica. In principiu dulapurile cu adancimea de 37 de centimetri. Dar performantele acestor hote nu sunt foarte bune, sunt un compromis pentru bucatariile foarte mici.

Cum se dimensioneaza o hota de bucatarie?

O hota de bucatarie trebuie sa aiba o rata de improspatare a volumului de aer de 10 – 12 ori pe ora. Adica trebuie sa calculati volumul camerei pe care il deserveste. De exemplu o bucatarie de 10 metri patrati cu o inaltime de 2.5 metri are un volum de 250 de metri cubi. Hota pe care trebuie sa o achizitionati trebuie sa aiba o capacitate de 250 – 300 de metri cubi pe ora.

Va recomand ca acest debit de aer extras sa fie realizat de catre hota pe viteza medie, nu la viteza maxima.

Trebuie sa avem in vedere si faptul ca lungimea tubului de evacuare influenteaza debitul, in mare masura. Deci evitati traseele mai lungi de 1,5 metri si utilizarea de coturi. Daca totusi avem un traseu mai lung de evacuare trebuie sa luam o hota cu o capacitate mai mare.

Foarte important este sa va asigurati ca debitul de aer evacuat din casa este si introdus. Altfel o sa creati in casa o depresiune care va poate trage aerul cu miros din sifonul de condens al aerului conditionat sau din sifoanele de la baie.

De obicei se practica deschiderea geamului de langa hota, dar in acest mod avem o scurt circuitare a traseului fluxului de aer iar hota nu va functiona foarte eficient. De preferat ar fi deschiderea unui geam care nu se afla in camera deservita de hota. In usa de la bucatarie ar trebui sa practicam o fanta cu grila de transfer.

Ce parere aveti despre hota cu recirculare sau cu filtru de carbon?

Toate hotele cu recirculare sunt dotate cu un filtru de carbon, altfel acestea devin aproape inutile. Nu recomand utilizarea acestei metode, deoarece nu evacuati aerul viciat si umiditatea din bucatarie. Filtrele de carbon au o durata mica de viata, va pot ajuta doar in ceea ce privesc mirosurile dar sunt foarte costisitoare si greu de inlocuit.

Care sunt aspectele importante dupa care hotaram ce hota sa alegem?

Prima data alegem dupa debit, aici cat mai mare cu atat mai bine. Urmatorul pas este sa alegem dimensiunea hotei. Acesata trebuie sa fie cel putin la fel de mare ca si suprafata de gatit.

Apoi alegem daca este o hota incorporabila, telescopica sau decorativa in functie de spatiu si conditiile de montaj.

Urmatorul criteriu foarte important ar fi tipul de filtre metalice pe care le utilizeaza. Avem doua variante de inox si aluminiu.

Va recomand varianta de inox, cele de aluminiu se oxideaza dupa prima spalare la masina de spalat vase.

Este bine sa spalati aceste filtre cat mai des posibil, o data la doua trei saptamani. Filtrele protejaza interiorul de grasime.

Cumparati extra garantie pentru hote. Daca filtrele se strica la masina de spalat vase, pretul acestora este aproape jumatate din pretul hotei noi.

Care este cea mai buna hota din 2017?

Am facut o selectie dupa criteriile de mai sus pentru a vedea anul asta in comertul on-line care sunt cele mai bune hote din 2017.

Am ales o hota in gama de pret 500 – 1000 de lei, aici mi se pare mie ca avem raportul calitate pret cel mai bun pentru o hota.

 

Brandurile pe care le-am analizat anul acesta in top hota 2017 au fost: Bosch, Teka, Franke, Whirpool, Arctic, Beko, Electrolux, Heinner, Hotpoint, Siemens, AEG

 

Castigatorul de anul acesta este hota Bosh DHL545S, la pretul de aproximativ 620 lei. Hota are cel mai bun raport calitate pret, cel mai mare debit raportat la pret si este echipata cu doua motoare.

 

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Adrian Sarbescu