Pompa de caldura apa aer Mammoth

Pompele de caldura apa aer Mammoth intra in topul celor mai vandute pompe ever in Romania. Aproape 90 % dintre pompele de caldura instalate in mall-uri sunt de tip apa aer de la Mammoth.

Fiecare mall, galerie comerciala din Romania are cateva sute de unitati instalate.

Acest brand de pompa de caldura este foarte putin cunoscut in zona de rezidential, pentru ca, in general, aceasta solutie de incalzire/racire cu pompa de caldura nu se poate aplica in domeniu.

Daca vrei sa vezi lista de preturi pentru toate pompele de caldura din Romania mergi pe acest link.

Ce fel de pompa de caldura este cea de tip apa aer?

Pompa de caldura apa aer primeste energia de care are nevoie de la o bucla de agent termic rece sau cald. Aceasta solutie de alimentare cu energie, a pompelor de caldura, este foarte ieftina in comparatie cu orice alta varianta de alimentare pentru suprafetele de mari dimensiuni.

Daca ar trebui sa integrezi aceasta solutie intr-o casa ar trebui sa ai o tubulatura de ALP pentru recircularea aerului.

Pare solutia ieftina pentru casele de la tara cu pod, unde poti desfasura o tubulatura de dimensiuni generoase.

Pompa asta poate fi legata la diverse surse de caldura, foraje cu puturi, puturi de apa, inclusiv la un cazan pe lemne cu puffer.

Cum functioneaza sistemul iarna?

Fiecare magazin dintr-un mall are 3 – 4 unitati de pompa de caldura conenctate tur/retur la bucla de apa. Pompa de caldura livreaza pe tubulatura, in interiorul magazinului, in recirculare aer cald, iar pe tur/retur agent termic, livreaza apa racita. Aceasta apa racita este incalzita de niste cazane de mare putere care re-incalzesc apa din bucla.

Cum functioneaza sistemul vara?

Pompele din caldura din magazine extrag caldura si incalzesc agentul termic din bucla, acesta este racit in afara mall-ului intr-un turn de racire deschis. O metoda de racire prin evaporare foarte eficienta.

Ce sunt pompele Mammoth?

Marfa CE (China Export) fabricata sub licenta americana. In orice caz o solutie foarte low-cost, o pompa de caldura extrem de simpla, reversibila, cu elemente minime.

Pompele de caldura sunt echipate cu compresoare Sanyo si capacitati incepand de la 3kW pana la 36 kW, incarcate cu refrigerant neecologic tip R410A.

COP-ul acestor pompe de caldura poate fi foarte bun, in functie de ce primesc din bucla de apa.

Raportul calitate/pret imbatabil, preturile incep de la aproximativ 6500 de lei pentru cele mai mici unitati.

(3) Comentarii

 1. mart. 25, 2018 at 12:49 am

  N-am înțeles nimic .

 2. Ovidiu Balan
  ian. 20, 2019 at 10:54 am

  Buna ziua,
  As putea modifica o asemenea pompa in varianta apa-apa si sa o folosesc pe timpul iernii impreuna cu un cazan pe combustibil lichid cu puffer de aprox 1000 litri?(bucla de apa). In locul recircularii aerului as monta un schimbator de caldura in placi legat la incalzire in pardoseala. Ce spuneti?
  Cu stima,
  Ovidiu.

  • Adrian Sarbescu
   ian. 20, 2019 at 12:37 pm

   Da se poate.

Lasă un răspuns