Este foarte interesant sa urmarim evolutia preturilor pe aer conditionat in mijlocul sezonului. Aici poti vedea topul din 2017

Sa vedem cum au mai evoluat preturile care sunt noile, echipamente de mare angajament, trenduri. Pentru ca eMag  si cu Altex dau tonul pe piata aerului conditionat pentru retail, am analizat doar site-urile lor.

Asa cum stim pretul dicteaza alegerea on-line, deci aerul cu cel mai bun pret va avea si volumul cel mai mare de vanzari.

Anul acesta in topul pocnitorilor AC avem urmatoarele variante:

Aparat de aer conditionat Star-Light ACM-12FORS, Inverter, 12000 BTU, Clasa A++,

Aparat de aer conditionat Vortex VAI-A1218FV, 12000 BTU, Clasa A++

Aer conditionat BEKO BRVPF120/121, A++/A+, 12.000BTU/h

 

Castigatorul  premiului „Cel mai ieftin aer conditionat din 2018” este noul entry de la eMag Star Light ACM la pretul de 1149,99 de lei cu kit de instalare inclus.

Cei de la eMag s-au gandit sa mai faca un ban si au luat cateva containere de AC-uri branduite sub noua marca proprie Star-Light, asta in caz ca va intrebati cine mai e si Star-Light asta.

Partea super amuzanta a fost un review realizat de un cumparator, absolut genial, a trebuit sa-l copiez aici:

Aparatul l-am primit în scurt timp de la plasarea comenzii. L-am găsit în alte magazine mai ieftin însă majoritatea opreau in mod ilegal certificatul de garanție pentru că montajul sa se facă de ei.

Destul de ușor, in cutie am găsit cam tot ce trebuie pentru montare înafara de suport unitatea exterioara (pe care l-am făcut singur); de asemenea nu veți găsi cablul de alimentare cu ștecher ci doar cablul de conectare intre cele 2 unități (5 fire marcate perfect) și fără furtun de evacuare a apei din condens.

In rest tot: dibluri, banda de izolare conducte, tub de plastic și capac pentru gaura din perete cu rol estetic. Tevi frigorifice izolate.

Montajul l-am făcut singur, e foarte ușor, timpul alocat montării a fost de 3 ore având în vedere că e prima oara când fac așa ceva.
Pașii de montaj: alegem cu atenție locul in care vom monta unitatea interioară. În funcție de aceasta vom stabili locul unității exterioare, laai puțin de cei 3 m de traseu frigorific.
După montare și conectare trasee, fire, se cumpără un ștecher și cablu cu 3 fire de lungime mai mare fiindcă alimentarea corectă a acestui aparat se face in unitatea exterioara de la care se alimentează cea interioară.
Cel mai bine e sa incepeti conectarea dinspre interior spre exterior, conductele nu trebuie strânse cu forța deosebită dacă alinierea ați făcut-o cu atenție.
Eu unul nu am vrut sa dau 440 lei la firma cu melteni fiindcă ei nu făceau nimic deosebit ba chiar pentru mulți clienți e chiar aiurea sa stai după marleti ce au pretenții sa intre încălțați etc.

Atenție!

Înainte să băgați în priză scoateți cat aer puteți din instalație. Se desface cu un imbus robinetul conductei de jos iar cel de sus rămâne închis. Pe robinetul de conductei de sus se afla o supapă pe unde se aerisește. Cu o șurubelniță apăsăm câte un pic pe supapă până simțim că nu mai iese aer și începe să stropească. In acel moment deschide complet robinetul de pe conducta de sus(mai groasa) și se pune aparatul în funcțiune. Il lasăm să meargă în timp ce verificam scurgerile de freon și dacă apa din condens este evacuată corect.
Aceasta metodă are o eficienta de 99{a859e45feac4840d772caeceb79366a89c5ac3c0925e782052cc1778d5ffaebd} fața de folosirea pompei de vid.”

Atentie, nu montati singuri aerul conditionat, nu e o idee prea buna. Nu prea are cum sa va iasa bine.

O sa revin cu un articol de ce pompa de vid este importanta.

 

 

Un Comentariu

  1. Gabi
    ian. 21, 2019 at 9:59 pm

    Adrian , iti multumesc pentru articol . Le dai incredere oamenilor ca pot face singur montajul . E bine ca dupa ce se chinuie si strica cate ceva ne chema tot pe noi sa le reparam si atunci ii ardem mai bine ,mai frumos !
    stima !

Lasă un răspuns